2010 összegzése röviden

2010. összegzése

Kemény, küzdelmes év volt ez számomra (de tudom, sokak számára). Sajnos, mint az ország igen nagy részének, nekünk is van svájci frank alapú jelzáloghitelünk – azt hiszem, erről többet nem kell mondjak. Azért szerencse, hogy még nem csúsztunk meg a fizetéssel. Ennek is lehet örülni.
A tavaly megfogadott, vagy inkább tervezett dolgokból sok minden nem valósult meg, egy részük a nem túl fényes anyagi helyzetünk miatt, más részük pedig a lustaságom (szégyelld el magad) okán, illetve, mert egy elég komoly magánéleti válságot is átéltem ősszel (amely, remélem, megoldódik, és lehetőleg jó véget ér… de most még elég bizonytalannak érzem a helyzetet). Azt mondják, amibe nem halsz bele, attól megerősödsz – azt hiszem, ez tényleg így lehet. Talán nem is biztos, hogy csak negatív oldala volt ennek az egésznek, mert elgondolkodtatott; mert segített abban, hogy – a kiborulást megelőzendő – a kis örömök, az élet kis szépségei felé is nyitott legyek, hogy próbáljam keresni tudatosan a szépet, a jót a világban.
Nyáron azért voltunk öt napot nyaralni, Balatonkenesén, a Hotel Marina Port-ban, amely igen kellemes hely, mindennel meg voltunk elégedve. A gyermek idén volt először ottalvós táborban, a Balaton-felvidéken. Idén nyáron először bográcsoztunk is, amióta birtokba vettük ezt a házikót.
Ősszel elkezdtünk a gyermekkel úszásra járni, amire nagy szüksége van, bár sokszor nincs kedve nekiindulni, de amikor már ott vagyunk, akkor jól megy neki.
Ezen kívül túl sok említésre méltó dolog nem történt. Végigküzdöttük ezt az évet is, sok munkával, könnyekkel, néha azért némi vidámsággal is megfűszerezve, de összegezve inkább szomorúnak és nehéznek érzem, így visszagondolva.

Újévi fogadalmakat idén sem teszek. Inkább kívánok, hátha teljesül:
- legelsősorban egészséget szeretteimnek és magamnak (ez bármily banálisnak tűnik, mégis ez a legfontosabb!)
- lelki békét és nyugalmat
- sikereket a gyermekemnek akár a tanulás terén, akár más téren (úszás, sport)
- egy jobb (jobban fizető, jobban szeretem...) munkahelyet
És ennyi elég is. :-)

Boldogabb új esztendőt kívánok mindenkinek!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése