Zserbó

Még ma sem késő sütni, ha esetleg kifogytatok volna a sütikből...

Zserbó

50 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg vaj/margarin, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 cl sütőrum.
A töltelékhez: 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl lekvár.
A tetejére: 20 dkg főzőcsokoládé.

Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk, 1 kiskanál cukorral elkeverjük és felfuttatjuk. A lisztet keverőedénybe tesszük, a 2 tojást, margarint, cukrot és szódabikarbónát hozzáadjuk. A rumot és a felfuttatott élesztőt beleöntjük, majd alaposan kidolgozzuk és állni hagyjuk.
A diót, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük.
A tésztát 4 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. Az első tésztalapot ráfektetjük, lekvárral megkenjük, dióval megszórjuk és ezt még háromszor ismételjük. Egy ideig még hagyjuk kelni, majd megszurkáljuk és közepesre előmelegített sütőben lassan megsütjük. Ha kihűlt, a tetejét olvasztott csokival vonjuk be.
Hosszúkás vagy rombusz alakú szeletekre vágva tálaljuk.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése