Téli tippek

Korán sötétedik, odakint hideg van és szürkeség (jobb esetben esetleg a hó esik, legrosszabb esetben az ónos eső...). Hogyan dobjuk fel mégis a hangulatunkat?

  Sült gesztenye
Igazán többfunkciós örömforrás: megmelegíti az átfagyott kezedet, fantasztikus az illata, finom és hangulatos. Házilag is elkészíthető (türelmesebbeknek), de az az igazi, ha egy adventi vásáron vagy jobb híján a bevásárlóközpont előtt, esetleg egy szabadtéri koripályán eszegeted.

Forralt bor
Még a felelős alkoholfogyasztók is pillanatok alatt felhajtják a finom, fűszeres forralt bort. Ez ugyanis az egyetlen módja, hogy az ital ne hűljön ki. Aztán jöhet a következő, majd a következő... előbb-utóbb pedig már úgysem tudod számolni. :-)

Hűtő az egész világ
Semmi nem romlik meg, amit kint felejtesz: ez egész kert, erkély, terasz hűtővé vagy fagyasztóvál változik, ráadásul energiatakarékos és semmibe sem kerül! Azért az állatoktól érdemes megóvni a kint hagyott dolgok tartalmát...

Mézeskalács sütés
Szinte elmaradhatatlan kelléke az ünnepeknek a mézeskalács. Remek szórakozás az egész családnak, a gyerekek is segíthetnek a formázásban, a figurák kiszúrásában, majd a díszítésben is. Mindeközben isteni illatok járják át a lakást. Ha elég sokat sütsz, és nem faljátok fel mindet, karácsonyfadíszeket is készíthetsz belőle. Manapság már rengeteg féle kiszúrót lehet kapni, valamint színes és fehér dekormázakat is - de otthon is készíthetsz porcukor és tojásfehérje keverékéből.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése