Arab kávétorta

Tegnap du. hirtelen nem akadt más programon, az összes barátom el volt foglalva valamivel, így hát nekiálltam sütögetni. :-) Hát nem lett tökéletes, de azért ehető. Az íze nagyon finom, csak a krém lehetett volna sűrűbb, a tészta alja meg nem olyan volt, mint kellene (nem sült át talán rendesen, nem tudom). Pedig a tűpróbát kiállta. :-)

Arab kávétorta

Hozzávalók:
Tortalap:
6 tojás
25 dkg cukor
5 dkg csokoládé
1 evőkanál őrölt pörkölt kávé
½ csomag vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor

Krém:
20 dkg vaj / margarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál erős feketekávé
5 dkg főzőcsokoládé
½ csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
A cukrot a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral habosra keverjük, elegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval, hozzáadjuk a kávét, a sütőporral elkevert lisztet, s a végén a tojások keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük, kihűtjük, és két lapra vágjuk.
A krémhez a cukrot jó alaposan kikeverjük a tojások sárgáival, az egész tojással, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, s a tejjel lassú lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Amint kihűtöttük, simára keverjük a vajjal.
A krémmel megtöltjük a tortalapot, hagyunk belőle az oldalára, és a tetejére is.
Egy kis csokimázt is csorgatunk rá, pár dkg tortabevonóból készítve.
Csillagcsőrös habzsákkal díszítjük.

Tortabevonó, és habzsák híján kakaóport szitáltam a tetejére.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése