Kreatív szülinapi ajándék

Mégpedig a 11 éves fiamtól az anyukámnak, azaz unokától nagymamának.
A fiamról ehhez tudni kell, hogy mint minden rendes fiú kiskamasz, mostanában nem rajong a pusziért, ölelésért, meg a lányokért sem (még), mert ezek olyan "nyálas" meg "fúúj" meg lányos dolgok. Meg egyántalán. Amit a mami néha nehezen visel, hogy az aranyos, bújós kisgyerekből ilyen morcos nagyfiú lett (bár tudjuk, ez is átmeneti állapot...).

Szóval, javasoltam a gyerekemnek, hogy rajzoljon valami szépet a Mami szülinapjára. De minthogy rajzolni nem nagyon szeret, legalábbis olyasmit nem, ami a Maminak való lenne (mint pl. virág, tájkép...), hanem inkább katonásdit, meg űrlényeket és hasonló fiús dolgokat szeret. Viszont azt érezte, hogy nem annyira illene valami csatajelenetet marslakókkal rajzolni erre az alkalomra. Na és most jön a lényeg, hogy mit talált ki a leleményes gyerkőc: először is, az volt a Mami ajándéka a nagy napra, hogy aznap "legálisan" adhatott puszit az unokájának, és/vagy megölelhette. :-) De ez még semmi, mert az unoka cetliket is gyártott, a következő feliratokkal:
"Puszi-kupon 1X alkalom"
"Öli-kupon 1X alkalom" < Az 'öli' ölelést jelent. :-)
"Extra Puszi-kupon 3X alkalom", ugyanez öli-kuponból;
"Mega Puszi-kupon 5X alkalom", szintén ugyanez öli-verzióban;
és végül egy Szuper-kupon, mely 5 puszira és 5 ölelésre is beváltható.

A kuponokat a Mami tetszés szerint beválthatja az unokánál (aki egyben az értelmi szerző és alkotó is, tehát szó sincs semmiféle ráerőltetésről, mielőtt valaki megvádolna), aki ilyenkor nem moroghat és fújolhat.
Hát én ledöbbentem a gyerek ötletességén, Mami meg persze a meglepetés mellett nagyon örült. Azért persze nem él vissza a kuponjaival. :-)
Mit szóltok, szerintem ilyen ajándékot nem kapott meg nagyi a 11 éves unokájától.:-) Büszke vagyok a gyerekemre, olyan jó fej (is tud lenni, ha akar).

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése