Munkakeresés - még mindig

2 hónapja vagyok munkanélküli. Nem történt semmi különös, csak éppen a cég, ahol már közel 5 éve dolgoztam, megszűnt. Pontosabban, más telephelyre költözött, olyan távolságra, ahova nem tudtam volna / nem érte volna meg utánamenni. Azóta próbálok munkát keresni.
Megkaptam a maximum időt, míg jogosult vagyok az "álláskeresési támogatásra" (azt hiszem, így hívják ma már, de különben tökmindegy, szóval munkanélküli segélyre, ahogy leánykori nevén hívták). A munkaügyi központban nagyon rendesek - és őszinték - voltak. Közölték, hogy állást találni gyakorlatilag nincs esélyem, csak akkor, ha rendelkezek "kapcsolatokkal". Magyarul, valaki "be tud tenni" valahova. Nos, ilyennel sajnos nem rendelkezem. Illetve, próbálkoztam minden ismerősnél, családtagnál, akinek van munkahelye, de senki nincs olyan pozícióban, hogy segíteni tudjon. Ez kilőve. Az Internetes állásportálokon regisztrálva vagyok (legalábbis az ismerebbeken, mint pl. profession.hu), hirdetettem ingyenes apróhirdető oldalakon (expressz, jófogás pl.), és természetesen mindennap átböngészem a fenti oldalak friss álláshirdetéseit. Amelyiknél nincs kizáró tényező - tehát elvileg megfelelek az állás kritériumainak -, oda jelentkezem. Az esetek 98 %-ban válasz nem érkezik. 1 %-ban érkezik elutasító válasz, és 1 %-ban hívnak állásinterjúra. Voltam néhányon, mindenhol hatalmas túljelentkezés volt (jelzem, sima bolti eladói állásra is, ahol kb. 80 ezer Ft a havi fizetés!), és hát eddig nem volt szerencsém. Az általam feladott hirdetésekre kizárólag olyan válaszokat / hívásokat kaptam, melyek vagy mlm "munkát", vagy szexuális "munkát", vagy vállalkozóként végezhető és kizárólag jutalékot fizető munkát kínáltak. Ja, és ki ne hagyjam a "szaktudást nem igényló, otthon végezhető" stb. "munkákat", melyek mögött vagy mlm van, vagy a nagy semmi.
Körbejártam a környéken megtalálható néhány nagyobb céget is, önéletrajzot osztogatva.
Sajnos, ami nagy hátrány, hogy nem beszélek idegen nyelveket (tanultam angolul 2 évig anno, de nem beszélem), de azért úgy gondolom, nem szükséges minden munkakörhöz itthon, azaz Magyarországon idegen nyelvet beszélni. Diplomám nincs, érettségim van, valamint kereskedelmi, vendéglátói végzettségem. Több éves irodai gyakorlatom, illetve eladói és vendéglátós gyakorlatom is van. Könnyen tanulok, de külön pénzem nincs pl. egy nyelvtanfolyamra. Elvállalnék gyakorlatilag bármit, amihez értek / amit képes vagyok megtanulni, elvégezni. Hogy mit szeretnék, ez a kérdés már fel sem merül. Illetve, munkát. Pénzt keresni.
1 hónap, és lejár az álláskeresési támogatás is (nem mintha ebből meg lehetne élni, de több, mint a semmi). Kérdem én, mit tegyek. Hol, hogyan, mi módon keressek munkát? Na, erre tudja valaki a választ?!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése