Ezt az egyszerű, de finom sütit egyik kedves barátnőmtől tanultam. Most készítettem el először, és nagyon finom lett.
Szlovák süti
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg cukor, 4 tojás, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl víz, 1 dl olaj.
A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg porcukor.
A tetejére: 1 tábla ét tortabevonó, 1 dl olaj.
A tésztához a tojásokat a cukorrral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóval. A tojásos keverékhez adjuk a vizet, olajat, végül a lisztet, jól összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20-25 percig (tűpróba) sütjük.
A krémhez a pudingot a 7 dl tejjel megfőzzük. Időnként átkeverve hidegre hűtjük. A vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük. Végül a kettőt összekeverjük, és rákenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, és ha már langyosra hűlt, ráöntjük-kenjük a krémre.
A kész sütit hűtőbe tesszük.
Szlovák süti
Szerző:
Fahéjasalma
on 2011. május 1., vasárnap
Címkék:
fotók,
gasztro,
receptek,
sütemények,
személyes
1 hozzászólás:
Finom lehet a süteményed, szerintem ki is próbálom.:) Remélem jól vagy és minden szépen alakul körülötted.
Megjegyzés küldése