Meggylikőr

Párom keresztszülei szoktak ilyet csinálni. Nekem nagyon ízlik, és addig nem nyugodtam, mígnem én is megalkottam a magam verzióját. Nagyon egyszerű és nagyooon finom. :-) Csak óvatosan kell inni, mert gyorsan megárt. Az íze ugyanis édes, és nem érezhető, hogy valójában elég erős itóka.

Meggylikőr
Hozzávalók: 1 liter házi pálinkához 1 kg meggy, vaníliarúd és/vagy vaníliaaroma, cukor, víz.

Az 1 liter pálinkához egy nagy befőttesüvegben hozzáöntjük a megmosott 1 kg meggyet, maggal együtt. Teszünk hozzá egy hosszában felvágott vaníliarudat és/vagy pár csepp vaníliaaromát. Lezárjuk az üveget, és 3 hétig állni hagyjuk, közben naponta jól összerázzuk.
3 hét múlva leszűrjük. Kb. 10 dkg cukorból kevés vízzel cukorszirupot főzünk, hozzákeverjük a meggyes pálinkához, üvegekbe töltjük és még 1 hétig hűtőbe téve érleljük.

Készülőben... egy spontán fázisfotó :-)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése