Szováta, Erdély

Erről a csodálatos vidékről most még csak közvetve tudok mesélni. Ugyanis nem én, hanem anyuék utaztak el egy hétre Szovátára, Romániába. Odafelé még busszal mentek, 12 órát tartott a kb. 620 km-es út, de ez olyannyira megviselte őket, hogy anyukám odaérkezvén rögtön megrendelte a repülőjegyeket a visszaútra. Így is lett, haza már a WizzAir járatával jöttek (még soha nem ültek repülőn, csak most először!). A repülő több, mint 1 órát késett, már lerágcsáltam a körmöm a reptéren várva. Persze tudtam, hogy késni fog, mert anyu telefonált még Romániából, csak arra nem számítottam, hogy ennyit. Aggódtam azért értük!
Apu már idősebb, nem sok kedve volt elindulni, de anyu addig nógatta, mígnem rávette. És nem bánta meg egyikük sem, mert nagyon jól érezték magukat, és rengeteg mesélnivalóval és szép élménnyel tértek haza, és természetesen fotókkal - kölcsönadtam anyunak a gépemet. Olyan lelkesek voltak, mint két gyerek. :-)
Szovátán a Pacsirta-villában szálltak meg, ami egy kicsi, de minden jóval felszerelt, 4*-os hotel. A közelben van a Medve-tó, mely egy sós vízű tó, nevét pedig kiterített medve-alakjáról kapta. A környéken csodaszép, magas fenyvesek, jó levegő, mókusok... pihenésre ideális.
Anyuék persze, ha már egyszer ott voltak, szinte minden elképzelhető fakultatív programra is beneveztek. Jártak Parajdon, a sóbányában, Korondon, ahol anyu elverte az összes maradék pénzét ajándékokra, egy régi székely faluban, Farkaslakán, voltak a Békás-szorosban és a Gyilkos-tónál, valahol pisztrángozni is... nem győztek mindent elmesélni.
Szóval remekül érezték magukat. Lehet spórolni a következő kiruccanásra...:-)

És végül néhány kép, amit anyu alkotott:


A Medve-tó strand része



Szováta


Tamási Áron szülőháza


Parajd, sóbánya


Székelykapu, Székelyföldön


Szövő néni, Farkaslakán (kaptam is innét egy szép fehér blúzt :-))




Gyönyörű Kárpátok







Békás-szoros


Gyilkos-tó


Ebéd a kiránduláson


Pisztrángozó-tó


Ez volt a szoba falán...

Egyszóval, anyuék azt mondják, érdemes volt, és hogy ezt látni kell (különös tekintettel a Békás-szorosra). Biztosan gyönyörű hetük lehetett!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése